Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home3/pellumbi/public_html/RomanoPort/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Shqip (Albanian)English (United Kingdom)

 Romano-Port eshte nje shoqeri aksionere. Ajo eshte themeluar me dt. 28.10.2003 dhe ka si objekt: “Ndertimin dhe Shfrytezimin e Portit te Shkarkimit te Naftes dhe nenprodukteve te saj si dhe L.P.G.” ne Porto-Romano, Durres.

Romano-Port ka ndertuar portin 6.5 km ne veri te qytetit te Durresit. Depozitat e naftes nuk jane aktivitet i parashikuar i Romano Port. KY aktivitet do te kryhet nga importues / shperndares te ndryshem.

Romano Port

 

Terminali

Terminali mund te perpunoje kapicitete maksimale te anijeve dhe operimin e duhur 9000 ton LPG si dhe 16.000 ton nafte.
Vendi i montimit te objektit eshte vendosur brenda sheshit ndertimit miratuar me siperfaqe 6000 m2 toke dhe 42.000 m2 ne dete.

Gjithsej sipërfaqe e tokës e objektit është 42 hektare
Kapaciteti i anijeve nga 1000 deri në 20,000 ton Gjatesia e portit 1100 ml me thellesi ne vendshkarkim 11.7m.

Ky planifikim ka qene per keto arsye:

  • Importet e naftes dhe LPG – se jane rritur shume shpejt
  • Perfundimi I afatit te depozitave te naftes ne portin e Durresit.

 

Informacione te nevojshme ne lidhje me ecurine e punimeve te dallgethyesit jug-perendimor te portit te Romano Port sha
NE MBËSHTETJE TE LIGJIT NR. 9298 DATE 28.10.2004 PER RATIFIKIMIN E “MARRËVESHJES SË KONCESIONIT, TË FORMËS “BOT” (NDËRTIM, SHFRYTËZIM, TRANSFERIM), PËR NDËRTIMIN DHE SHFRYTËZIMIN E PONTILIT TË NAFTËS, GAZIT DHE ËNPRODUKTEVE TË TYRE NË ZONËN BREGDETARE TË PORTO‐ROMANOS, DURRËS” DHE DRYSHIMET E MËTEJSHME TE SAJ, ...