Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home3/pellumbi/public_html/RomanoPort/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Shqip (Albanian)English (United Kingdom)

HISTORIKU

Shoqeria ROMANO PORT sh.a. eshte themeluar ligjerisht ne 28. tetor. 2003 nga aksioneret e saj.
Qellimi dhe vazhdimesia e kesaj shoqerie ne marredhenie me shtetin Shqipetar eshte ndertimi, shfrytezimi i nje Porti per shkarkimin e lendeve djegese dhe LPG – se, sipas te gjithe dispozitave dhe ligjeve ne fuqi.

Ky planifikim ka qene per keto arsye :

  • Importet e naftes dhe LPG – se jane rritur shume shpejt
  • Perfundimi i afatit te depozitave te naftes ne portin e Durresit.

 

Ky Port ndodhet 6.5 km ne veri te qytetit te Durresit.
Depozitat e naftes nuk jane aktivitet i parashikuar i Romano Port. KY aktivitet do te kryhet nga importues / shperndares te ndryshem. Aktualisht ne zonen e Porto Romanos, kane ndertuar depozitat e naftes me kapacitet 20.000 m3 dhe depozitat e LPG – se me kapacitet 10.000 m3, respektivisht kompanite Rira Oil dhe Inter Gaz, si dhe po vazhdojne punimet per ndertimin e depozitave kompanite e tjara si: ELDA, KASTRATI, ANOIL, TACI – OIL.

Terminali mund te perpunoje kapacitete maksimale te anijeve dhe operimin e duhur per 9000 ton LPG si dhe 16.000 ton nafte.

Per me shume...